Mustafakemalpaşa’da çifte bayram

Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşunun 94. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Mustafakemalpaşa’da çifte bayram

SEZGİN EREN

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle bayramın 3. günü Heykel Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, savaş meydanlarında kazanılan zaferleri, ekonomide, ticarette, sporda, sanatta ve kültürde taçlandırmak için çalıştıklarını söyledi. Sadi Kurtulan, “Bugün, iki bayramı, milli ve dini kimliğimizin müstesna günlerinden birini beraberce yaşıyoruz. Mondros’un ardından memleketin kaderine ve kederine ortak olan insanlarımız, 19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yepyeni bir dirilişin adımını attılar. Ülkemiz her alanda, dünyada hak ettiği yeri alma yolunda hızla ilerlerken, önüne çıkan ihanet şebekelerini asla unutmadan bu yolda tarihimizden ve kültürümüzden güç almaya devam edecektir” diye konuştu.

 

Daha sonra Mustafakemalpaşa Şehitliği’nde devam eden kurtuluş töreninde, öğrenciler tarafından şiirler okundu, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X