Mustafakemalpaşa girişi artık daha güvenli

Aktaş, “Bir ülke gelişir, kalkınır ve istikrara kavuşursa yollar ve kavşaklar yapar, sanayi bölgeleri açar. Devir birlik ve beraberlik zamanı” dedi. 

Mustafakemalpaşa girişi artık daha güvenli

Bursa-İzmir karayolu üzerindeki Mustafakemalpaşa İlçesi girişine yapılan Tatkavaklı Köprülü Kavşağı’nın açılış töreninde konuşan Başkan Aktaş, “Bir ülke gelişir, kalkınır ve istikrara kavuşursa yollar ve kavşaklar yapar, sanayi bölgeleri açar. Devir birlik ve beraberlik zamanı” dedi. 

Mustafakemalpaşa’nın, Bursa-İzmir yoluna bağlantısını sağlayan ve trafik kazalarının yaşandığı nokta, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Tatkavaklı Köprülü Kavşağı ile tamamen güvenli hale geldi. Kavşak köprüleri 2016 yılında tamamlanırken, kavşak kollarındaki kamulaştırmalarda yaşanan mahkeme süreçleri nedeniyle inşaata ara verilmişti.

Yaklaşık 2 yıl süren kamulaştırma ve inşaat çalışmalarının ardından köprülü kavşak, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 13 milyon liraya mal olan kavşağın açılış törenine; AK parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Esgin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mehmet Zeki Koçberber, Mustafakemalpaşa Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Mehmet Kanar, AK Parti ve MHP ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

“İSTİKRAR VARSA MÜREFFEH HAYAT VAR”

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir ülkenin ancak istikrarla kalkınabileceğine dikkat çekerek, “Eğer bir ülke gelişirse, kalkınırsa, istikrara kavuşursa yollar ve kavşaklar yapar, sanayi bölgeleri açar. İstihdam sağlar, ihracat yapar ve o ülkede müreffeh bir hayat olur. Devir birlik ve beraberlik zamanı. Son yıllarda önemli işlere imza attık.

Birlik ve beraberlik içinde yolumuza hızla devam ediyoruz” diyerek, Mustafakemalpaşalılardan destek beklediğini vurguladı. Kavşağa emeği geçenlere teşekür eden Aktaş, Mustafakemalpaşa’nın altyapısını sil baştan yenileyecek olan proje için Avrupa Yatırım Bankası’ndan sağlanan yaklaşık 350 milyon liralık kredi sözleşmesini önümüzdeki günlerde imzalayacaklarını ve çalışmalara seçim sonrası hızla başlayacaklarını kaydetti. 

“YOL MEDENİYETTİR”…

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ise, millete hizmetkar olmaya talip kadrolarla Türkiye’nin büyük bir mesafe kat ettiğini ifade ederek, 15 yılda 26 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapıldığını kaydetti. Çavuşoğlu, “Bursa’yı komşu şehirlerle bağlayan bütün yollar bölünmüş yol. Hızlı treni hızlandırdık.

Kısa sürede bitireceğiz hatta Bandırma’ya kadar uzatacağız. Özellikle dağ bölgesinde devam eden yol projemizin 9.1 kilometresi tamamlandı. Doğancı barajı civarında 270 metre uzunluğunda viyadük ve üç tünel yapacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X