Mustafakemalpaşa’nın eski köyleri kitaplaştı

Mustafakemalpaşa Belediyesi, şehrin tarihi ve kültürel birikimini hafızalarda canlı tutan eserlere bir yenisini daha ekledi.

Mustafakemalpaşa’nın eski köyleri kitaplaştı

Kent hafızası ve kültür belleğini yeni eserlerle zenginleştiren Mustafakemalpaşa Belediyesi, Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ile hazırlanan ‘Mustafakemalpaşa Belde ve Köylerinde Yaşam’ kitabının ikinci cildini okuyucularla buluşturdu.

Büyükşehir Yasası’nın ardından mahalleye dönüşen köylerin, kültürel ve sosyal yaşamlarının mercek altına alınarak tarihi dokusunun kapsamlı biçimde anlatıldığı  ‘Belde ve Köylerde Yaşam-2’ adlıkitap, Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ve mahalle muhtarlarının katıldığı programla tanıtıldı. 

Mustafakemalpaşa’nın kendine özgü birikimine her alanda sahip çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, toplumları ayakta tutan en önemli unsurun, dil, kültür ve tarih mirası olduğunu ifade etti. Kurtulan, “Belediyecilik anlayışımızın temellerinden birisi de, kültür ve sanata değer vererek, bu mirası korumak ve nesiller arasında tarih şuurunu oluşturarak kültürel dokunun korunmasına duyarlı olmaktır.

2012 yılında kitabımızın ilk cildinin yayınlanmasına destek verdik. Bu katkımızı, 50 köyümüzün incelendiği bu eserde de veriyoruz. Mustafakemalpaşa’nın kültürel ve tarihi ile ilgili çalışmalarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X