Mustafakemalpaşa’ya SymbioCity daveti

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin kentsel kalkınma ve Avrupa Birliği işbirliği çalışmaları, uluslararası organizasyonlarının dikkatini çekmeye başladı. 

Mustafakemalpaşa’ya SymbioCity daveti

Mustafakemalpaşa Belediyesi, İsveç Uluslararası Kalkınma Ajansı (SİDA), İsveç Belediyeler Birliği (SKL-SALAR) ve İsveç Uluslararası Yerel Demokrasi Merkezi (ICLD) ortaklığıyla yürütülen ‘SymbioCity Yaklaşımıyla, Yerel Demokrasiyi Güçlendirme ve Bütüncül Kentsel Kalkınma’ programına davet edildi. 

Mustafakemalpaşa, söz konusu eğitim ve işbirliği programına önümüzdeki 18 ay boyunca iştirak edecek. Programın başlangıç toplantısı, uluslararası 8 belediyenin temsilcilerinin katılımıyla 29 Ocak-1 Şubat 2018 tarihleri arasında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlendi. Programa İsveç delegasyonunun yanı sıra, Makedonya’nın Ohri kenti, Belgrad’ın merkez ilçesi Starigrad ile Krusevaç ve Nish kentleri, Ukrayna’nın Lviv ve Khmelnytsky kentleri katıldı. 

Şehirlerin kentsel kalkınma süreçlerinde yaşadığı zorlukların fırsata çevrilerek sürdürülebilir kent kalkınmasının hedeflendiği proje toplantısında, farklı kent sistemleri arasındaki potansiyel sinerjinin ortaya çıkarılması, doğal kaynakların kurtarılması ve daha az maliyet ile kentin geleceğine dair yeni bir vizyon oluşturma hedefleri masaya yatırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X