Mütareke Meydanı’na yeni düzenleme

Mudanya Mütareke Meydanı, Mudanya Belediyesi’nin çalışmaları kapsamında yeni bir görünüme kavuşuyor. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, meydanın çağdaş şehircilik anlayışıyla yeniden düzenleneceğini bildirdi.

Mütareke Meydanı’na yeni düzenleme

Mudanya Mütareke Meydanı, Mudanya Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek yeni bir görünüme kavuşturuluyor. Çalışmanın bu yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. 

Mütareke Meydanı yenileme projesi kapsamında belediye binasının bulunduğu alandan başlayarak, yayalaştırma çalışmaları yapılacağı bildirildi. Buna göre Mübadeleden önce Rum halkının yaşadığı ve büyük oranda korunmuş, ilçenin tarihsel merkezi konumunda bulunan Mütareke Evi Müzesi ve çevresinden oluşan bu bölge, tamamen yayalaşacağı kaydedildi. Yenileme çalışması çerçevesinde Mütareke Müzesi’nin karşısında bulunan İsmet İnönü Anıtı’nı da içine alan bölge, dev bir meydan haline getirileceği belirtildi.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında tarihi bir değeri olan ve Mudanya’nın simgesi haline gelen Mütareke Evi’nin bulunduğu meydanın, çağdaş şehircilik anlayışıyla yeniden düzenleneceğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kentler meydanlarıyla yaşar, meydanlarıyla tanınır, onunla kimliğini kazanır. Yenileme çalışması kapsamında parkın duvarları yıkılarak zemin düzenlemesi yapılacak. Oturma grupları yenilenerek Mudanyalıların vakitlerini geçireceği güzel bir park alanı oluşturulacak. Meydan, bu yıl içinde çok kısa bir sürede yenilenerek, eskisinden daha güzel hale getirilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X