Mutfağımızın yıldızı beyaz sirkeyi asla kullanmamanız gereken 4 yer

Beyaz sirke mutfaklardan çıkıp tüm evi etkisi altına almış yıldız bir ürün haline geldi son zamanlarda. Özellikle temizlik söz konusu olduğunda birçok şeyin üstesinden gelen beyaz sirkeyi aslında hiçbir şekilde kullanmamanız gereken 4 yer var.

Mutfağımızın yıldızı beyaz sirkeyi asla kullanmamanız gereken 4 yer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demir tencere ve tavalar
 

demir

Mutfakta en sık kullandığımız ürünlerdir demir tencere ve tavalar. Ancak beyaz sirke kullanarak demir ürünlerinizi temizliyorsanız çok büyük hata yapıyorsunuz. Bunun iki nedeni var; sirke içindeki asit yapışmaz yüzeyleri bozar ve sonuç olarak tencere, tavalar işlevselliğini kaybeder. İkinci bir neden ise beyaz sirke demir ürünlerde lekeler bırakır ve bunlar asla giderilemez.

Yiyecek – içecek lekeleri
 

leke

Gıda lekeleri nerede olursa olsun, beyaz sirke bunları sökmek için doğru bir ürün değildir. Tam tersi etki gösterir, yani şöyle; gıda lekelerini harekete geçirerek sökülmelerini çok daha zor hale getirir.

Granit ve mermer yüzeyler
 

mermer

Bu yüzeyleri asidik ürünlerle temizlerseniz iyi sonuçlar alamazsınız. Mermer ve grabit yüzeylerin dış görünümlerini bozabilirsiniz. Aynı şekilde limon ve karbonat da bu yüzeyler için doğru seçim değildir. En iyisi granit ve taş yüzeyler için özel temizlik malzemelerine başvurmanız.

Parke zeminler
 

zemin

Parke zeminlerin üzerini beyaz sirke ile silmek renk bozulmalarına neden olabilir ya da parke üzerinde hiçbir şekilde çıkmayan lekelere neden olabilir. Aynı durum ahşap mobilyalarınız için de geçerlidir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X