Mutfaklarda başköşede ama zehir saçıyor!

Yapılan araştırmalar sonucunda Avrupa Birliği genelinde mikrodalgaların salgıladıkları karbondioksit oranının neredeyse otomobillerle aynı oranda olduğunu ortaya çıkardı. İşte yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkanlar…

Mutfaklarda başköşede ama zehir saçıyor!

Son araştırmalar, Avrupa Birliği genelinde mikrodalgaların salgıladıkları karbondioksit oranının neredeyse otomobillerle aynı oranda olduğunu ortaya çıkardı.

İngiltere’de Manchester Üniversitesi’nin yayınladığı son araştırmaya göre; sadece Avrupa Birliği’nde kullanılan mikrodalga fırınların yaydığı yılda 7 milyon ton karbondioksit, 7 milyon otomobilin karbon salınımına denk olduğu ortaya çıktı.

mikrodalgalar-zehir-saciyor-10818202.jpeg

Bu nedenle araştırmacılar, satışları önlenemese de tüketicilerin mikrodalga fırınları daha verimli kullanması konusunda bilinçlenebıleceğini belirtiyor. Örneğin ısıtma süresinin yemek türüne göre belirlenmesi, bunun için ilk adım olabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X