‘Müzakerelerin önündeki tek engel hükümet’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm sürecini ilerlemediğini savunurken, ”Hükümet müzakerelerin başlamasının önündeki tek engel” dedi.

‘Müzakerelerin önündeki tek engel hükümet’

Demirtaş, yaptığı açıklamada, çözüm sürecine ve tartışmalı güvenlik paketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Demirtaş, şunları söyledi:

’10 maddenin görüşüleceği müzakerelerin 45 gün önce başlaması gerekiyordu, başlamadı. Bunun önündeki tek engel hükümettir. HDP ve hükümet ortak açıklama yaparsa bu açıklama Kandil ve İmralı’nın değil, HDP ve hükümetin ortak açıklaması olacak. Süreç ilerlemiyor, ben ve partim bu durumdan çok rahatsızız. Biz sonuna kadar, tıkanma olsa ilerleme olmasa da sonuna kadar barıştan yana olacağız. Biz çatışmaların ve silahlı mücadelenin yeniden başlamasından yana olmayız, bunu doğru bulmayız.’

DİNAMİTLEYECEK KADAR

İç Güvenlik Paketi’ni de değerlendiren Selahattin Demirtaş, ‘İç Güvenlik Paketi müzakere sürecinin önünde ciddi bir bariyer oluşturuyor. Pazarlık konusu yapmıyoruz ama barış ve müzakere sürecini dinamitleyecek kadar tehlikelidir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X