Müzeyyen Senar’a veda

İzmir’de tedavi gördüğü hastanede 97 yaşında hayatını kaybeden Türk Sanat Müziği’nin usta ismi Müzeyyen Senar son yolculuğuna uğurlandı.

Müzeyyen Senar’a veda

Cenaze törenine katılan sanatçı Tarkan, “Müzeyyen Senar gibi birisi bir daha bu ülkeye gelmeyecek” dedi.

 

Türk Sanat Müziği’nin dev ismi Müzeyyen Senar, 2 Şubat tarihinden itibaren tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Pazar günü hayatını kaybetmişti. Usta sanatçı için bugün Bebek Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Senar’ın yakınlarının yanı sıra sanat camiasından çok sayıda isim katıldı.

Müzeyyen Senar’la “Benzemez Kimse Sana” şarkısında birlikte düet yapan sanatçı Tarkan, “Başımız sağ olsun. Gerçekten Müzeyyen Senar gibi birisi bir daha gelmeyecek bu ülkeye. Çok anımız var” dedi.

Senar’ın arkadaşı Muazzez Abacı ise, “Türk milletinin en değerli varlıklarından biriydi. Mekanı cennet olsun inşallah. Herkese baş sağlığı diliyorum. O bir efsaneydi. O her zaman yaşayacak” diye konuştu.

Erol Evgin de, “Güneşsiz ve anasız kaldı şarkılar. Müzeyyen ablamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Son zamanlardaki sağlık durumuyla ilgili kendimizi hazırlamıştık ama yine hazırlayamamışız. Üzüntümüz çok büyük” şeklinde konuştu.

Duygularını dile getiren Erol Büyükburç ise, “Müzeyyen abla benim gerçek ablamdı. Her İzmir’e gidişimde benle kol kola girer, Kordon’da gezerdik” dedi.

Usta sanatçı Müzeyyen Senar, cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X