Müzisyenlerin durumu pek parlak değil

Dijital dünyanın albüm satışlarını tamamen bitirdiğini belirten usta sanatçı Fuat Güner, müzisyenlerin artık konserlerden başka gelirlerinin kalmadığını dile getirdi.

Müzisyenlerin durumu pek parlak değil

ÇALIP SÖYLÜYORSANIZ NE ALA…

MFÖ grubunun üyelerinden usta müzisyen Fuat Güner, müzik dünyasına dair samimi açıklamalarda bulundu. Dijital dünyanın müzisyenleri olumsuz etkilediğini düşünen Güner, ‘Artık plaktan veya CD’den para kazanma devri bitti. Sahnede çalıp söylüyorsanız, oradan para kazanıyorsanız ne ala. Yoksa müzisyenlerin durumu pek parlak değil. Çözüm maalesef yok’ dedi.

O KADAR TIKLANMAK MÜMKÜN DEĞİL

Dijital platformlardan yayınlanan şarkılardan kazanılan ücretlerin ise kayda değer olmadığını düşünen Fuat Güner, internetteki tıklmanma oranlarına da değindi. Güner, ‘İnternetten gelen paralarla bir şey yapamazsınız, çok fazla tıklanmanız lazım. 100 milyon, 200 milyon, 1 milyar tıklanmanız lazım. Herkesin takdirine bırakıyorum, o da o kadar kolay mı? Kaç kişi 1 milyar tıklanıyor?’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X