NATO Genel Sekreteri: Operasyon Rusya, Esad ve İran’a açık mesajdı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye düzenlediği hava operasyonuna ilişkin, “Esad rejimi ve destekçileri Rusya ve İran’a verilen açık mesajdı” ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri: Operasyon Rusya, Esad ve İran’a açık mesajdı

NTV’den Deniz Kilislioğlu’nun sorularını yanıtlayan Stoltenberg, Suriye operasyonunun kapsamı ve meşruiyetine ilişkin, “Kimyasal silahları gelecekte kullanma ihtimalini ortadan kaldırmasa da kapasiteyi azaltacak bir operasyondu… Birleşmiş Milletler’de kimyasal silahları bağımsız soruşturma yapılması konusunda çabalar oldu, Rusya engelledi” yorumunda bulundu.

MACRON’RUN RUSYA AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Rusya’yla diyalog mesajlarına ilişkin soruya Stoltenberg’in yanıtı, “NATO siyasi olarak Rusya ile görüşülmesine karşı değil. Rusya ile diyalog olabilir ama güçlü bir ittifak çizgisinin olması gerektiğini düşünüyoruz” oldu.

TÜRKİYE’NİN S-400 ALIMI

NATO Genel Sekreteri’ne Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın alması da soruldu. Stoltenberg “Ulusal bir karar. NATO açısından mesele bu sistemlerin entegre edilebilmesi” yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X