‘NATO’ya entegre edilmeden kullanılacak’

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Hava Savunma Füze Sistemi projesine ilişkin, “Sistem, Türkiye’nin savunması için milli sistemlere entegre edilecek ve NATO’ya entegre edilmeden kullanılacak” dedi.

‘NATO’ya entegre edilmeden kullanılacak’

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, Hava Savunma Füze Sistemine ilişkin proje ile ilgili olarak, aday ülkelerle teknoloji transferi tabanlı görüşmelere devam edilmesi Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından talimat verilmesi nedeniyle görüşme takviminin uzadığını belirtti.

Söz konusu sistemin, Türkiye’nin savunması için milli sistemlere entegre edileceğini ve NATO’ya entegre edilmeden kullanılacağını kaydeden Yılmaz, cevap yazısında,  “UMBHFSS Projesi kapsamında sistemin TSK üst komuta kontrol kademeleri ile bağlantısına ve entegrasyonuna yönelik iş paketi milli olarak yetkilendirilmiş firma tarafından yurt içinde yapılacaktır. Proje dış finansman kredisi ile finanse edilecektir. Proje kapsamında teklif değerlendirme süreci tamamlanmış olup, yeni bir resmi teklif alınmamıştır” ifadelerine yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X