Nazi partisi kuracaklardı

İtalya’da polis iki yıldır sürdürdüğü soruşturmanın ardından Nazi partisi kurma hazırlığındaki bir gruba ülke çapında operasyon düzenledi.

Nazi partisi kuracaklardı

Adının “Nasyonal Sosyalist İtalyan İşçi Partisi” olduğu öğrenilen oluşum hakkında çok sayıda eve yapılan polis operasyonunda Adolf Hitler portreleri, gamalı haçlar ve Nazilere ait birçok eşya bulundu. Ayrıca çok sayıda silaha da el konuldu. Polis yetkilileri ‘faşist siyasi parti kurmanın’ suç olarak kabul edildiği İtalya’daki dev operasyonda hareketin ne kadar üyesi olduğu ve gözaltına alınan kişi sayısı hakkında bilgi vermedi.

NEONAZİLER DEVRİYE GEZİYOR

Öte yandan Almanya’da son dönemde Berlin de dahil bazı kentlerde devriye gezmeye başlayan aşırı sağcı “Schafft Schutzzonen” / “Güvenli Bölgeler Oluşturun” adlı gruplar, endişe yaratıyor. Grubun adının “SS” olarak kısaltılıyor olması ise Nazi dönemini hatırlatıyor. Ancak grup bu isim benzerliğini reddediyor ve “yasa ve düzeni koruduklarını” iddia ediyorlar. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X