Neden içmeliyiz? Nelere iyi geliyor?

Su hayatın kaynağı. Sadece insan için değil, tüm canlılar için hayatın olmazsa olmazı. Doktorlar, sağlık uzmanları bizleri sık sık su tüketimi konusunda uyarıyor. Suyun organizmamıza sağladığı faydaları her fırsatta sıralıyorlar.

Neden içmeliyiz? Nelere iyi geliyor?

Olay Gazetesi Yazarı Dr. Mete Ekşioğlu’da bugünkü köşesini suyun faydalarına ayırıyor. Ekşioğlu’nun, neden su tüketmemiz gerektiğini ve suyun vücudumuza ne gibi faydalar sağladığını anlattığı yazısı şu satırlarla başlıyor:

 

Su gibi aziz ol

 

Aziz adı sevgide çok üstün tutulan, çok sevilen ve hatta kutsallığı da olan şeyleri tanımlar. Azizlik mertebesiyle taçlandırılmış su gibi aziz ol deyimi suyun önemini anlatmak için az biledir.

Vücutlarımızın yüzde 55-65’i sudan oluşur. Kanda, deride, beyinde, kemiklerde, eklemlerimizde yani vücudumuzun her noktasında su bulunur. Vücudumuzda çok yüksek rakamlarla ifade edilebilecek sayıda hücresel reaksiyonlar, faaliyetler gerçekleşir. Protein yapımı, bağışıklık sistemi hücrelerinin ve hormonlarının yapımı, yağların parçalanması gibi daha nice reaksiyonlar ancak suyun varlığında gerçekleşebilir. Hücrelerimize besinlerin ve oksijenin taşınması da su ile gerçekleşmektedir.

 

Yazının tamamı için tıklayınız…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X