Neo-Naziler’den gazete ilanıyla tehdit!

Almanya’da derin devletin kullandığı Neo-Naziler’in son skandalı, gazete ilanıyla tehdit oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Neo-Naziler’den gazete ilanıyla tehdit!

“Ulusal Direniş” (Nationaler Widerstand) yani Neo-Naziler imzasıyla internette Alman gazetecilerin isimlerinin yer aldığı sahte ölüm ilanları Almanya’da büyük bir şoka neden oldu. 

BİR ÇOK KİŞİ GÖZALTINDA

İlanlarda yıllardır Kuzey Ren Vestfalya’daki Neonazi gruplar ve 2012’de yasaklanan Dortmund merkezli ‘Ulusal Direniş’ adlı oluşumla ilgili haberler yapan gazetecilerin isimleri yer aldı. İlanlarda hedef gösterilen gazeteciler, dolaylı olarak tehdit edildi. Hatta bazılarının aileleri de tehditler aldı.Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, “ilanların basın özgürlüğüne yapılmış bir darbe olduğu ortada. Buna karşı sessiz kalmak mümkün değil. Eyalet genelinde çok önemli tedbirleri hayata geçireceğiz” dedi. Jaeger’ın açıklamalarından sonra Alman polisinin operasyonlarında, ilanı veren ve yayınlayan kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X