Neslinizin devam etmesini istiyorsanız bunu yapın!

Hayatı boyunca hayvanlar ve doğa için gönüllü çalışmalarda bulunan 92 yaşındaki Sir David Attenborough, arıların soyunun tükenmesiyle ilgili yaptığı araştırma ile tüm dünyaya önemli bir mesaj veriyor.

Neslinizin devam etmesini istiyorsanız bunu yapın!

Yapılan araştırmalara göre dünyadaki arı popülasyonu giderek azalıyor.

Bu konu hakkında yaptığı araştırmalar ile dikkat çeken Britanyalı hayvanbilimci 92 yaşındaki Sir David Attenborough  “Arıların soyu tükenirse, insanların 4 yıllık ömürleri kalır” sözüyle durumun gerçekliğini ortaya koyuyor.

Peki arılar için ne yapılabilir? İşte o mucizevi karışım…

yemek-kasigina-seker-ve-su-ekleyip-bahceye-koyun-711931_9237_5_b.jpg

Arıları koruma konusunda önemli açıklamalarda bulunan 92 yaşındaki Sir David Attenborough sözlerini şu şekilde sürdürdü:‘’ Yılın bu döneminde arılar etrafta görünmeyince onların öldüğünü düşünebilirsiniz.

Aslında sadece yoruluyorlar. Kovanlarına dönecek güçleri kalmıyor. Bahçenizde yorgun bir arı görürseniz, hemen yemek kaşığına şeker ve su ekleyip bahçeye bırakın. İki yemek kaşığı toz şeker ve bir yemek kaşığı suyu karıştırın. Sonra yemek kaşığıyla bahçenize bırakın. Bunun paylaşılması ve insanların bilinçlenmesi çok önemli.”

yemek-kasigina-seker-ve-su-ekleyip-bahceye-koyun-711931_6141_3_b.jpg

Nasıl hazırlanır?

Gerekli malzemeler:

-2 yemek kaşığı toz şeker

-1 yemek kaşığı su

yemek-kasigina-seker-ve-su-ekleyip-bahceye-koyun-711931_9123_4_b.jpg

Nasıl yapılır?

İki yemek kaşığı toz şeker ile 1 yemek kaşığı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yemek kaşığı içinde bahçeye bırakın. Bu karışım arıların kovanlarına dönecek gücü kazanmaları için büyük bir öneme sahip.

Bahçenizi çiçeklendirin!

Arıları korumak için yapabileceğiniz diğer bir yöntem ise oldukça basit. Bahçenizi çiçeklendirerek arıların yaşamını çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X