NESOB’dan “Hepimiz Kardeşiz” Çağrısı

Ülke genelinde son zamanlarda artan terör olayları ve yaşanan gerilimler nedeniyle birlik ve beraberliğin zarar görmemesi için TESK tarafından hazırla…

NESOB’dan “Hepimiz Kardeşiz” Çağrısı

Ülke genelinde son zamanlarda artan terör olayları ve yaşanan gerilimler nedeniyle birlik ve beraberliğin zarar görmemesi için TESK tarafından hazırlanan “Hepimiz Kardeşiz” afişi, 81 il ve ilçelerdeki esnafa dağıtılıyor. Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Erdoğan Aykin, ülke genelinde artan terör olaylarına karşı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) tarafından bastırılan “Hepimiz kardeşiz” yazılı afişi Niğde’deki esnafların dükkanlarına da asacaklarını söyledi. Aykin, “Hepimiz kardeşiz” yazılı afiş ile Türküyle, Kürt’üyle, çerkeziyle, lazıyla herkesin kardeş olduğu mesajı vermek istediklerini kaydetti. “Hepimiz Kardeşiz” afişleriyle ilgili olarak açıklamada bulunan Aykin: “Son aylarda ülkemizde her gün şehit, her gün acı haberle karşılaşmamız bizi çok etkiledi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Paladöken önderliğinde Türk esnaf ve sanatkarlar olarak da üstümüze düşen bu görevi nasıl bir yerinden ne şekilde sahiplenebiliriz diye düşünüyorduk. Bu kanın akmasını nasıl durdururuz, bin yıldır bir arada yaşadığımız o güzelim çarşılar, pazarlar birlikte askerlik yaptığımız, birlikte sofraya oturduğumuz, birlikte kız alıp oğlan evlendirdiğimiz insanlarla aramıza ne oldu diye kendimizi bir sorguladık. Bize ne oldu diye. Dolayısıyla ‘Hepimiz Kardeşiz’ sloganıyla TESK olarak yaklaşık 2,5 milyon iş yerine bu afişlerle birlikte birlik temasını işleyen gerçekten de insanların en azından bunu gördüğü zaman biz ne yapıyoruz diyebileceği terörün önlenmesinde önemli bir etken olarak görüyoruz. En önemlisi bundan sonraki canlara kıyılmaması. Çocukların yetim öksüz bırakılmaması” diye konuştu. Dükkanlarına afiş asan esnaflardan Süleyman Çetinkaya, “Kürt’üyle Türküyle kardeşiz. Bu mesajı vermek istiyoruz. Türk milleti olarak birlik beraberlik istiyoruz. Üç gün oldu bunu yapıştırıla ve devamlı kalacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dakilerin de bilmesi lazım ki kardeş olduğumuzu, birbirimizi üzmeyeceğimizi, kırmayacağımızı Kürt demek terörist demek değildir bunu bilelim. Hepimiz kardeşiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X