Netanyahu: Golan işgalini tanıyın

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgesel tur kapsamında İsrail’e gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Batı Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde görüştü.

Netanyahu: Golan işgalini tanıyın

Görüşmenin ardından Pompeo ile ortak basın toplantısı düzenleyen Netanyahu uluslararası topluma işgal altındaki Golan Tepeleri’ni ‘İsrail toprağı olarak’ tanımaları çağrısı yaptı.

Netanyahu, ABD yönetiminin İran’a karşı attığı adımlardan övgüyle bahsederken, uluslararası toplumun İran ile mücadelede daha fazla adım atması gerektiğini dile getirdi.

ABD’DEN İYİ DOSTU YOK

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, daha sonra da  İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ile Batı Kudüs’teki ofisinde bir araya geldi. Görüşmenin başında Pompeo’ya ‘İsrail’in en iyi dostu’ diye seslenen Rivlin, onun güçlü desteğine çok değer verdiklerini belirtti.Reuven Rivlin, ‘ABD, İsrail’in en önemli stratejik müttefiki ve hem İsrail’in hem de bölgenin güvenliği için yaptıklarınıza minnettarız’ dedi.

Konuşmasına sıcak karşılama için teşekkür ederek başlayan Mike Pompeo ise, ‘İsrail’in ABD daha iyi bir dostu olmadığını bildiklerinden emin olduğunu’ söyledi.Pompeo, ‘Bu sadece lafta kalmıyor, kendi menfaatlerimiz için günlük olarak yaptığımız şey budur’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X