Netanyahu’ya soğuk duş

Paraguay, Kudüs Büyükelçiliğini Tel Aviv’e geri taşıyacağını duyurdu.

Netanyahu’ya soğuk duş

Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni, hükümetinin İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’ten Tel Aviv’e geri taşımaya karar verdiğini açıkladı. Castiglioni, “Paraguay, Orta Doğu’da geniş ve adil bir barış sağlamak için bölgesel diplomatik çabaların yoğunlaşmasına katkıda bulunmak istiyor” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisi ise Paraguay’ın kararına yanıt olarak, ülkedeki İsrail büyükelçiliğinin kapatılacağını duyurdu. ABD’nin 14 Mayıs’ta Kudüs Büyükelçiliğini açmasının ardından Guatemala 16 Mayıs’ta, Paraguay ise 21 Mayıs’ta Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşımıştı.

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİLİK AÇIYOR

Filistin Devlet Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Paraguay’ın bu adımının Filistin’in diplomatik çabalarının sonucu olduğu belirtildi.
Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki de yaptığı yazılı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın talimatı üzerine başkent Asuncion’da büyükelçilik açılacağını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X