Netanyahu’ya şartlı destek

İsrail’de düzenlenen genel seçimlerde Likud çoğunluğu elde edemeyince parti lideri Başbakan Binyamin Netanyahu, en yakın rakibi merkez sol ittifakı Mavi-Beyaz ittifakının başındaki emekli Korgeneral Benney Gantz’a büyük koalisyon önerisinde bulundu.

Netanyahu’ya şartlı destek

Netanyahu, televizyon kanallarında yayınlanan mesajında Gantz’a çağrıda bulunarak, ‘Seçim kampanyası döneminde bir sağ hükümet çağrılarında bulundum. Ancak seçim sonuçları bunun mümkün olmayacağını gösteriyor. Bu nedenle geniş tabanlı bir koalisyon dışında bir seçenek bulunmuyor’ dedi. Netanyahu, Benny Gantz’a Başbakanlık koltuğunu dönüşümlü olarak oturmayı teklif ediyor.

Gantz ise Netanyahu’nun ‘geniş katılımlı koalisyon hükümeti’ kurma çağrısına kendi başbakanlığını şart koşarak yanıt verdi. Gantz, İsrail Merkez Seçim Komisyonu’nun açıkladığı son verilere göre, partisinin seçimi önde götürdüğünü hatırlatarak, ‘Şu ana kadar açıklanan sonuçlar, seçimi Mavi-Beyaz’ın kazandığını ortaya koydu. Benim başbakanlığımda geniş katılımlı ulusal birlik hükümeti kuracağım’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X