New York Belediyesine İsrail gezisi protestosu

ABD’nin New York kentindeki toplum temsilcileri, New York Belediye Meclisi üyelerinin İsrail gezisinin iptal edilmesi için imza kampanyası düzenledi, belediye binası önünde protestoda bulundu.

New York Belediyesine İsrail gezisi protestosu

Daha sonra New York Belediye Meclisi’ndeki Yahudi soykırımıyla ilgili toplantıya giren göstericiler, “Filistin’deki soykırımı desteklemeyin” diye bağırdı.

New York Belediye Başkanlığı binası önünde toplanan 40 toplum kuruluşundan  temsilciler, Belediye Meclis üyelerinin İsrail’e gerçekleştirecekleri ziyareti iptal etmesi çağrısında bulundu.

“Asyalılara Şiddete Karşı Koalisyon, Malcolm X Halk Hareketi, Cevap Koalisyonu, Filistin İçin Doğrudan Eylem Cephesi ve İslamofobiye Karşı Yahudiler” gibi farklı toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı gösteride, İsrail ziyaretine katılanlar arasında 15 “Yenilikçi Koalisyon” üyesinin bulunmasına tepki gösterildi.

Aralarında birçok Yahudi kuruluşun da bulunduğu 40 toplum temsilcisinden biri olan  New York Gazete Birliği’nden aktivist Nastaran Mohit, AA muhabirine yaptığı açıklamada,New York Belediye Meclis üyelerinin 10 günlüğüne İsrail’e bedava seyehat edeceğini belirterek, bu ziyareti kabul edenlerin çoğunluğunun değişimi destekleyen yenilikçi üyelerden oluşmasının kendileri için hayal kırıklığı olduğunu ifade etti.

Gösterinin düzenleyicileri arasında da bulunan Mohit, ”meclis üyelerini, Filistin’in işgaline tamamen sessiz kalmaları ve Filistin’e gitmeyecek olmaları” yüzünden de ayrıca kınadıklarını dile getirerek, İsrail’in Filistin’e karşı insan hakları ihlalleri nedeniyle ziyarete karşı olduklarını kaydetti.

Ziyarete katılacaklara işgal altındaki topraklarda olup bitenlerle ilgili ”beyaz yıkamalı” bir anlatım gerçekleştirileceğini bildiklerini ifade eden Mohit, meclis üyelerine ziyareti iptal etmeleri için 10 bine yakın elektronik posta gönderildiğini söyledi. 

En büyük tepki yenilikçi üyelere

Mohit, şunları kaydetti: 

”15 meclis üyesi 10 günlüğüne İsrail’e gidecek. Bunların çoğunluğu, ucuz konutu savunan, polis şiddetine son, çalışanların, fakirlerin, göçmenlerin ve siyahi toplulukların gerçek temsilcisi olarak New York şehri halkının seçtiği yenilikçi meclis üyelerinden oluşuyor.” 

ANSWER Koalisyonu’ndan Rachel Field de yaptığı konuşmada, ”ırkçı devleti savunmak sizin iş tanımızda bulunmuyor” ifadesini kullandı.

New York’taki toplum kuruluşları, İsrail’in davetini kabul eden yenilikçi üyelere yazdıkları mektupta ise savundukları yenilikçi değerlerin ruhu adına üyeliği bırakmaları çağrısında da bulundu.

Göstericiler, ”İşgalin tatili olmaz”, ”İsrail Ortadoğu’nun Disland’ı değil”, ”Meclis üyeleri utanın, İsrail’e gitmeyin” sloganları attı.

”Tamamen ölçüsüz ve yersiz bir seyahat”

Mary Alford isimli bir başka New Yorklu da bedava seyahati kabul ederek, bunun güzel bir tatil olduğunu düşünenlerin ”İsrail’i kasten destekleyen cahil ikiyüzlüler” olduğunu ifade etti. 

Alford, özellikle Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito’nun seçildiğindeki yenilikçi yönünü çok beğendiğini bildirirken, İsrail gezisinin ”tamamen ölçüsüz ve yersiz” olduğunu kaydetti.

Mecliste ”İsrail’in yaptığı soykırımı desteklemeyin” eylemi

New York Belediye Başkanlığı binası önündeki protestocular daha sonra Belediye Meclis’nin Yahudi soykırımıyla ilgili toplantısına girdi ve Filistin’deki İsrail saldırılarını kastederek, ”Soykırımı, ırkçılığı desteklemeyin” diye bağırdı.

İsrail lehine kamu diplomasisi yapan ve “Yahudi Toplum İlişkileri Konseyi” ve “Birleşmiş Yahudi Çağrısı” gibi İsrail yanlısı kuruluşların sponsorluğunda gerçekleştirildiği belirtilen seyahatin tarihinin 15 Şubat olduğu bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X