Nilüfer müzik festivali başladı

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali başladı.

Nilüfer müzik festivali başladı

Nilüfer Belediyesi’nin ‘Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel’ sloganıyla düzenlediği ve 25 grubun sahne alacağı Nilüfer Müzik Festivali Balat Ormanı’nda start verdi. Yerli ve yabancı çok sayıda sanatçı Balat Ormanı’nda oluşturulan iki ayrı sahnede performanslarını sergilemeye başladı. Sıkı güvenlik tedbirinin alındığı kamp ve konser alanında bin 500 çadır bulunuyor. 3 bin kişinin konakladığı ev yaklaşık 5 bin kişinin bulunduğu konser alanında akşam saatlerinde sayının 30 bine, yarın ile birlikte 60 bine ulaşması bekleniyor.

Festivalin Türkiye ve Bursa için bir çok ilke imza attığını ifade eden Nilüfer Belediyesi Kültür Müdürü Güney Özkılıç, “Festivalde bir çok ilke imza attık. Türkiye’nin bağış yapılarak girilen, Bursa’nın da yerli yabancı 25 grubun katıldığı ilk ‘açık hava-kamp’ festivali. Kalabalık ve alan yönetimi konusunda dünya standart normlarının ön planda olduğu bir festival düzenledik. 3 adet sahra çadırı, 4 adet de ambulansımız var. Festival alanı Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ve sivil savunma ekipleriyle yönetiliyor. Bine yakın gönüllü çalışıyor, temizlik, stant, sahne, kulis, giriş-çıkış gibi alanlarda, bu yönüyle de ilk. Canlı bağlantıların yapıldığı Bursa’daki ilk festival olma özelliğine sahip. Türkiye’nin markalara bağlı olmayan ve bir belediye tarafından yapılan ilk festivali” şeklinde konuştu.

Bin 500 çadırın, 3 binin üzerinde de kampçının bulunduğunu ve 60 bine yakın seyirci öngördüklerini ifade eden Özkılıç, “Belediye’nin tüm ekipleri, tüm birimleri kolektif bir şekilde 100 dönümlük arazi üzerine 1 ayda hazırlandı. Bin çadırlık alan ayırmıştık ancak talep çok olunca 500 çadırlık bir alan daha tahsis ettik, o da 5 dakika gibi bir süre içinde tükendi. Şu an 3 binin üzerinde insan çadırlarda ikamet ediyor. Herhangi bir yaş sınırlaması yok ancak 18 yaşın altındaki arkadaşlarımız yanlarında anne babaları olursa girebiliyorlar. Yani 18 yaşın altındakileri tek başlarına almıyoruz, sınır koymadık ama ebeveyn şartı koyduk” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X