Nilüfer’de 80 bin kitaplık hazine

Nilüfer Belediyesi kütüphaneleri, yaklaşık 80 bin kitaplık koleksiyonuyla Bursalılara hizmet veriyor.

Nilüfer’de 80 bin kitaplık hazine

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, edebiyat dünyasının önemli eserlerini Bursalı okurlarla buluşturuyor. Bünyesindeki Akkılıç Kütüphanesi, Üçevler Kütüphanesi, Şiir Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi ve Demirci Kültürevi Kitaplığı ile birbirinden özgün eserleri kitap dostlarının ilgisine sunuyor. Kurulduğu günden bu yana Bursa’nın tarihine de ışık tutan Akkılıç Kütüphanesi’nin yanı sıra Türkiye’de bir ilk olan Şiir Kütüphanesi zengin koleksiyon varlığıyla okurlarına hizmet veriyor. Okumayı seven, meraklı nesillerin yetişmesine katkı sunmak için çeşitli faaliyetler düzenleyen Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri, farklı yaş gruplarına yönelik programlarla kütüphaneleri yaşayan mekânlar haline getiriyor.

2014 yılında “Şairin Şiir Evreni”, “Edebi Kazılar” ve “Çocuklarla Kitap Söyleşileri”, “Kitap İyi Gelir”, “Boyun Kadar Kitap Oku” gibi seksen farklı faaliyet gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yaklaşık 7 bin okuru yazarlarla buluşturdu.

Çağdaş bilgi ve belge yönetimi anlayışıyla hizmet veren kütüphanelerin üye sayısı da her geçen gün artıyor. 2014 yılı içerisinde 2 bin 218 kişinin daha üye olmasıyla, kütüphanelerin toplam üye sayısı 10 bini aştı.

Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinin hepsinin birbirleriyle çevrimiçi bağlantısı bulunuyor. Böylece üyeler kütüphanelerin bütün koleksiyonundan yararlanabiliyor. Bunun yanı sıra, kütüphanelerin uluslararası veri tabanı EBSCO üyeliği sayesinde kullanıcılar 10 binin üzerinde Türkçe elektronik kitaba ve 25 binin üzerinde uluslar arası kaynağa erişebiliyor.

2014 yılında toplam 234 bin 282 kişinin yararlandığı Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinde 27 binin üzerinde kitap ödünç verildi.

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin koleksiyonunda birbirinden değerli eserlerin yanı sıra şairlerin kişisel eşyaları da bulunuyor. Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Gülten Akın, Sait Maden gibi şairlerin el yazması şiirlerinin yanı sıra Küçük İskender’in piposu, ilk telif hakkı makbuzu, Egemen Berköz’ün gözlüğü ve çalışma kalemi gibi şahsi eşyalar da edebiyat dünyasının ruhunu Şiir Kütüphanesi’ne taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X