Nilüfer’de afet öncesi eğitim artacak

Nilüfer Belediyesi tarafından kente kazandırılan Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Turgay Erdem, merkezde sürdürülen eğitim faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılacağını söyledi.

Nilüfer’de afet öncesi eğitim artacak

7 gün 24 saat aktif olan ve olası bir afette kentin koordinasyonunun sağlanacağı, bin metrekare kapalı alana sahip, 3 kattan oluşan merkezi gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Erdem, afet öncesi eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemini vurguladı.

İlgili birim müdürleri ve başkan yardımcıları ile birlikte merkezi inceleyen Başkan Erdem, Türkiye’de genellikle afet sonrasına ilişkin planlama yapıldığını oysa asıl afet öncesi ve afet anı ile ilgi eğitim ve farkındalık geliştirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ziyareti sırasında merkezin yöneticilerinden; deprem/duman kaçış/endüstriyel alan ve ev yangını simülasyon odaları ile, bu alanda son teknolojinin kullanıldığı yöntemlerle ilgili brifing alan Başkan Erdem, Nilüfer Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde yürütülen çalışma ve eğitim faaliyetlerini geliştirerek daha geniş kitlelere ulaştıracaklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X