Nilüfer’de Kültür Çalıştayı

Kültür sanat etkinlikleriyle daha geniş kesimlere ulaşmak ve katılımı artırmak isteyen Nilüfer Belediyesi, kendi kültür stratejisini düzenlediği çalıştayda masaya yatırdı.

Nilüfer’de Kültür Çalıştayı

Farklı alanlardan 83 ismin katıldığı Nilüfer Kültür Çalıştayı’nda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, kültür-sanat politikalarını ‘‘katılımcıların fikirleri” doğrultusunda sürdüreceklerini söyledi.

Nilüfer Belediyesi, “Kültür Kenti” vizyonunu güçlendirilmek amacıyla tüm paydaşlarının sürece katıldığı Nilüfer Kültür Çalıştayı düzenledi. Nilüfer Belediyesi’nin yeni kültür stratejisinin yol haritasının ilk adımı olarak tasarlanan çalıştaya, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, alanlarında uzman kültür-sanat ve tasarım aktörleri, sanatçılar, özel sektör ve sivil toplum temsilcileri ile akademisyenler ve kanaat önderleri katıldı. Holiday Inn Otel’de düzenlenen ve gün boyu devam eden çalıştayda, alanında uzman 83 isim yer aldı.

BURSALILAR NİLÜFER’DE SOSYALLEŞİYOR…

Çalıştayın açılış konuşmasını Erdem, amaçlarının Nilüfer’in kültür-sanat politikalarına, katılımcıların fikirlerini alarak birlikte yön vermek olduğunu belirtti. Erdem, şöyle devam etti: ‘‘Nilüfer kültür ve sanatın merkezi oldu. Sosyal yaşam öylesine güzel bir devinime kavuştu ki, artık Bursalılar sosyal yaşamlarını Nilüfer’de sürdürüyor. Yani kentin merkezi de artık Osmangazi değil Nilüfer oldu. Konserler, tiyatrolar, kitap okuma buluşmaları, söyleşiler, dans gösterileri, sanata ve kültüre dair ne varsa her gün Nilüfer’de, herkese hitap edecek etkinlikler düzenleniyor. Nilüfer’de ‘birlikte yönetim’ anlayışı hakim. Bundan sonraki kültür politikalarına nasıl yön vereceğimizi de birlikte belirleyelim istiyoruz. Nilüfer’de kültürün geleceği üzerine hep birlikte kafa yoralım istiyoruz. Ufuk açıcı olan bu çalıştayda yeni fikirler kitaplaştırılacak ve kültür politikalarımıza katkı sağlayacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X