Nilüfer’de Nezihe Meriç rüzgarı

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yılın Yazarı Projesi”, Türk edebiyatına katkı sunan Nezihe Meriç’i çeşitli etkinliklerle 2019 yılı boyunca 20 bin vatandaşla buluşturdu.

Nilüfer’de Nezihe Meriç rüzgarı

Proje kapsamındaki etkinlilerin sonuncusu olan “Bir Umutlu Yürüyüş Nezihe Meriç Sempozyumu” ise Nâzım Hikmet Kültürevi’nde 2 gün sürdü. Sempozyumun açılışına katılan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nezihe Meriç’in kızı Aslı Şengil Buico, çok sayıda yazar, akademisyen, sanatçı ve vatandaş katıldı. Sempozyumda Nezihe Meriç’in yönleri ve eserleri anlatıldı.

20 BİN KİŞİ KATILDI…

Nezihe Meriç’in kızı Aslı Şengil Buico, yıl boyunca düzenlenen etkinliklerin çok değerli olduğunu belirterek, ‘‘Yılın Yazarı Nezihe Meriç etkinliklerinde 20 bin kişiye ulaşıldı, bu çok önemli bir adım” dedi. 

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de etkinliklerinin hepsine büyük ilgi gösterildiğini belirterek, ‘‘Uzun zamandır ‘Yılın Yazarı’ kapsamında verdiğimiz ulusal çaptaki öykü ödülüne bu yıl 328 kişi toplam 656 öyküyle katıldı. Gelenekselleşen bir diğer ödülümüz olan ‘Liselerarası Kitap Kapağı Tasarım Yarışması’na da Bursa çapında 27 liseden yüzlerce öğrenci, 705 eserle başvurdu. Nezihe Meriç’in odağında gençlere, yetişkinlere ve ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz atölyelere yüzlerce kişi katıldı ve bu atölyelerin çıktıları da ayrıca kitaplaştırıldı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X