Nilüfer’e huzurevi

Bursa Nilüfer Belediyesi, hayırsever desteğiyle ilçeye huzurevi kazandırıyor.

Nilüfer’e huzurevi

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin hayırsever Altınmakas ailesinin katkılarıyla ilçeye kazandıracağı huzurevinin inşaatında artık sona gelindi. Çevre düzenlemesini ve arsa teminini Nilüfer Belediyesi’nin üstlendiği Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin bu yıl içinde faaliyete geçirilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hayırsever iş adamı Murat Altınmakas ile huzurevine inceledi.

Belediye tarafından işletilecek huzurevinin geldiği aşama hakkında bilgi alan Bozbey, açılış için yaz aylarını hedeflediklerini söyledi. Bozbey, Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nin Türkiye’de belediyeler tarafından hayata geçirilen 11. huzurevi olacağını belirtti.

184 yatak kapasiteli huzurevinde yaşlıların hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler olacak. Başkan Bozbey’in teklifiyle, yürümekte güçlük çeken yaşlıların oda içindeki ihtiyaçlarını giderebilmeleri için özel bakım bölümündeki odalara raylı sistem yapılması planlanıyor. 5 bin 540 metrekare toplam inşaat alanına sahip, bünyesinde yemek salonu, sergi salonu, fitness salonu, bekleme salonları, suit odalar, teras ve bahçeler, idari bölümler, revir ve doktor odası, 34 adet çift kişilik, 8 adet dört kişilik, 12 adet tek kişilik oda ve süitler, sığınak ve otopark bulunuyor.

Huzurevinin bahçesinde hobi alanları da oluşturularak kalan yaşlıların doğa içinde vakit geçirmeleri için ortam sunulacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X