‘Nilüfer’e kuzey-güney toplu ulaşım hattı şart’

Başkan Burada karavanıyla makamını Kültür Mahallesi’ne taşıyan Başkan Bozbey, kent içi toplu ulaşım sorununa dikkat çekti.

‘Nilüfer’e kuzey-güney toplu ulaşım hattı şart’

Kültür Mahallesi Muhtarı Mustafa Göker’den yaşanan sorunlar hakkında detaylı bilgi alan Bozbey, bölgenin en büyük sorununun Nilüfer içindeki toplu ulaşım olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin, Nilüfer’de kuzey-güney yönlü ulaşım hattı açması gerektiğini vurgulayan Bozbey, “Kent içi ulaşımla ilgili sıkıntılar yıllardır dile getiriliyor. Biz de bu sorunu yıllardır Büyükşehir Belediyesi’ne iletiyoruz.

Nilüfer ilçesinde kuzey-güney yönlü bir ulaşım aksı belirlenmeli. Nilüferliler, bu alanlardaki toplu ulaşım aksından yararlanmalı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi bu konuda denemeler yaptı ancak yolcu yetersizliğinden dolayı hattı kaldırdılar.

Böyle bir hat olursa Kültür Mahallesi’nden Ataevler ve Özlüce mahallelerine insanlar rahatça gidebilir. Kuzey-güney yönlü bir toplu ulaşım hattının oluşturulmasıyla birlikte insanlar, ilçenin içinde bir yerden başka bir yere rahatça hareket edebilir. Büyükşehir Belediyesi’nden kuzeyden güneye, güneyden kuzeye bir hattın konmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.  

MÜLTECİ DEKLARASYONU’NA İLK İMZA NİLÜFER’DEN 

Nilüfer Belediyesi Yerel Yönetimler Mülteciler Alanında Koordinasyon Platformu Deklarasyonu’na Türkiye’de imza atan ilk  yerel yönetim oldu. 16 Ekim’de İstanbul’da Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü  (UNHCR) ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı  (WALD ) iş birliğiyle düzenlenen ‘Yerel Yönetimler Mülteciler Alanında Koordinasyon Platformu Çalıştayı’nda hazırlanan deklarasyona ilk imzayı Nilüfer Belediyesi attı.

WALD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman, bu alanda Nilüfer’in örnek olduğunu belirterek, “Uluslararası anlanda öneme sahip bu deklarasyonun imzalayan yerel yönetimler sosyal koruma alanında tamamlayıcı bir rol üstleniyorlar” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X