Nilüfer’in ilk başkanı Ziya Güney yaşama veda etti

Nilüfer Belediyesi’nin kurucu başkanı Ziya Güney hayatını kaybetti.

Nilüfer’in ilk başkanı Ziya Güney yaşama veda etti

73 yaşında yaşama gözlerini yuman Ziya Güney için önce bugün Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde saat 11.30’da tören gerçekleştirilecek.

Ardından Güney’in cenazesi öğle namazına müteakip FSM Camii’nden kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlanacak. Güney, İhsaniye Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ZİYA GÜNEY KİMDİR?

1945 yılında Bursa’da doğan Ziya Güney İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. İstanbul Maçka Yüksek Teknik Okulu İnşaat Şubesi’nden mezun olan Güney talebe derneklerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. Vatani görevini tamamlayan Güney, Almanya’ya giderek belediyecilik, şehircilik ve çevre konularında araştırmalar yaptı.

1978’de Bursa’ya döndü ve serbest çalışmanın yanında aktif siyasete başladı. Siyasette il ve ilçe başkanlıkları ile 1989-1994 yılları arasında Nilüfer Belediye Başkanlığı yapan Ziya Güney’in, ilki Almanya’da ‘Yurt Dışındaki İş Gücümüzün Problemleri’ diğeri de 1994’de ‘Dünyada ve Türkiye’de Yeni Belediyecilik Anlayışı ve Metropoliten Yönetimler’ olmak üzere yayınlanmış 2 kitabı ile bir çok araştırma ve makalesi bulunuyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X