Nilüfer’in yeni kardeş şehri Tut

Nilüfer Belediyesi, Adıyaman’ın Tut ilçesi ile kardeş şehir oldu.

Nilüfer’in yeni kardeş şehri Tut
Nilüfer Belediyesi’nin yeni kardeş şehir Adıyaman’ın Tut ilçesi oldu. Kardeşlik anlaşması töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, kardeş şehir kavramına sadece ekonomik destek olarak bakmadıklarını söyledi. Tut ile olan ilişkide de sosyal ve kültürel değerlerin ön planda olacağını kaydeden Işıkyıldız, “Biz Tut ile ilişkimizde de hayatın her alanındaki dayanışmaya ağırlık vereceğiz. Ekonomik, sosyal, kültürel dayanışmayla köklü ilişkiler kuracağız. Tüm çabalarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklar için. Tutlu ve Nilüferli çocukları bir araya getirerek kardeş olmalarına öncülük yapacağız. İlk etapta Tutlu çocukları Nilüfer’de ağırlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Tut Belediye Başkanı Cemal Avcı da Nilüfer Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Tut, Nilüfer Belediyesi’nin yurt içinden altıncı kardeş belediyesi oldu. Nilüfer Belediyesi daha önce de Adalar, Dinar, Kırklareli, Vezirhan ve Tuzlukçu ile kardeş şehir protokolü imzalamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X