Nilüferli kadınlardan askere marşlı selam

Bursa’nın yanında Türkiye’nin de çeşitli illerinde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında konser veren Nilüfer Kadın Korosu, bu kez Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan Mehmetçik için eserlerini seslendirdi.

Nilüferli kadınlardan askere marşlı selam

175 üyeden oluşan kadın korosu, Şef Aysel Gürel’in sözlerini yazıp bestelediği ‘Annelerin Mehmetçik Marşı’nı seslendirerek askerlere selam gönderdi. Kırmızı beyaz kıyafetleriyle ‘Mehmetçik’in yanındayız’ mesajı veren koro üyeleri, söyledikleri marşın ardından asker selamı verdi. 

AĞLAYA AĞLAYA SÖYLEDİLER

Tüm konserleri sosyal projeler yararına vermekten gurur duyduklarını söyleyen Koro Şefi Aysel Gürel, “Korodaki bir arkadaşımızın oğlu sınırda askerlik yapıyordu. İç geçirerek ‘Keşke bayramda onun yanında olabilseydim’ dedi. Ben de çok hüzünlendim ve bir gecede bu marşı besteledim. Bu marşı Mehmetçik’imize armağan ettik. Mehmetçik Vakfı da marşımızı çok beğendi. Adını da ‘Annelerin Mehmetçik Marşı’ koyduk” dedi. Gürel, “Mehmetçik için marşımızı seslendirdik, çok heyecanlıyız, gurur duyuyoruz. Sanki onların yanında gibiyiz. Madden değil ama manen yanlarındayız. Barış Pınarı Harekatı’nı gönülden, yürekten destekliyoruz. Biliyoruz ki Mehmetçik’imiz huzur ve barış için orada” diye konuştu. Koro üyelerinden asker annesi Fatma Şengül de, “Mehmetçik için marş seslendirdik. Ağlaya ağlaya söyledim, çok duygulandım.  Mehmetçik annesi olarak biz de hazırız, gurur duyuyoruz’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X