Nisanda yağan kar Uludağ’da yüzleri güldürdü

Türkiye’nin önemli kayak turizmi merkezlerinden Uludağ’da martın bitiminde sezonun tamamlanması nedeniyle kapanan pistlerden bazılarının, hafta sonunda etkili olan kar yağışının ardından yeniden açılması tesis işletmecilerini memnun etti.

Nisanda yağan kar Uludağ’da yüzleri güldürdü

Uludağ’da yaklaşık 8 bin yatak kapasitesine sahip otel, pansiyon ve misafirhanelerde sezon, yılbaşı ve okulların yarıyıl tatilindeki yoğunluğun ardından geçen ay sonu itibarıyla tamamlandı.

Az sayıda yerli ve yabancı turiste hizmet veren 17 otel ve diğer tesisler yeni sezona hazırlanırken, geçen hafta sonu etkili olan kar yağışı işletmecilerin yüzünü güldürdü.

Yeniden beyaz örtüyle kaplanan Oteller Bölgesi’ndeki tesislere ait 300 metre ila bin 980 metre uzunluklarında 20 pistten bazılarında kayak yapılmaya başlandı.

Tesisler ve pistler, kış döneminde olduğu gibi bugünlerde de en çok ilgiyi Orta Doğu ve Arap ülkelerinden gelen turistlerden görüyor. Yerli ve yabancı turistler, 40 santimetreye yaklaşan kar kalınlığına sahip pistlerde ilkbaharda da kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X