Normandiya dörtlüsü toplanıyor

Normandiya Dörtlüsü olarak da anılan Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa’nın dışişleri bakanlığı temsilcileri Berlin’de toplanacak.

Normandiya dörtlüsü toplanıyor

Almanya hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Normandiya Dörtlüsü olarak da anılan Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa’nın dışişleri bakanlığı temsilcilerinin 6 Mart cuma günü Berlin’de bir araya gelip Ukrayna’nın doğusundaki barış sürecini konuşacaklarını söyledi.

Alman hükümet sözcüsü Seibert’in açıklaması, Normandiya Dörtlüsü liderlerinin pazartesi gecesi gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından geldi.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre dün gece telefonda görüşen Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa liderleri, Ukrayna’nın doğusundaki krizin çözümlenebilmesi için imzalanan Minsk Anlaşması’nda aşama kaydedildiğini belirtti, ancak bölgedeki durumun iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Liderler ayrıca, Ukrayna’nın doğusundaki ateşkesin ve ağır silahların geri çekilmesi sürecinin daha iyi denetlenebilmesi için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) başvurma kararı aldı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da liderlerin, ateşkesin ihlal edildiği her yerleşim yerine AGİT gözlemcileri yerleştirilmesi önerisine destek verdikleri belirtildi.

Birleşmiş Milletler’in (BM) son raporuna göre Ukrayna’nın doğusunda önceki nisan ayından beri yaşanan çatışmalarda ölenlerin sayısı 6 bini geçti. Çatışmalar ayrıca 1 milyondan fazla insanın yerinden edilmesine neden oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X