O aileye Osmangazi Belediyesi sahip çıktı

Bursa’da, çöpten yiyecek toplayarak yaşamlarını sürdürdükleri iddia edilen aileye, Osmangazi Belediyesi gıda ve giysi yardımında bulundu.

O aileye Osmangazi Belediyesi sahip çıktı

Evleri yandığı için Karabük’ten Bursa’ya gelen ve çöpten yiyecek toplayarak yaşamlarını sürdürdükleri iddia edilen aileye, Osmangazi Belediyesi gıda ve giysi yardımında bulundu.

Osmangazi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Karabük’ten bir ay önce Bursa’ya gelen Heyder ailesinin çöpten yiyecek toplayarak yaşam mücadelesi verdikleri yönünde çıkan haberler üzerine çalışma başlatıldı. Mevsimlik işçi olarak çalışmak için Bursa’ya geldikleri öğrenilen Bulut ve Zehra Heyder çifti ve 3 çocuğuna, belediye ekipleri gıda ve giysi yardımı yaptı.

Hayata geçirdiği “Belediye Benimle” projesi kapsamında yardım eli uzatan Osmangazi Belediyesi, ailenin Karabük’e dönmesi ve baba Bulut Heyder’in iş bulmasına için Karabük Valiliği ile iletişime geçti.

Bulut Heyder ise yaklaşık bir aydır Bursa’da olduğunu, mevsimlik işçi olarak çalışmak için çeşitli yerlere başvurduğunu ancak epilepsi hastası olduğundan kendisine iş verilmediğini belirtti. Heyder, şunları kaydetti:

“Marketlerde çalışan görevli arkadaşlar durumumu bildikleri için bana akşamları yiyecek yardımında bulunuyorlardı. Habere konu olan fotoğraftaki gibi yediğimiz yiyecekleri çöpten toplamadık, markette çalışan görevliler verdi. Çöp kutusunun yanına oturup yediğimiz için o şekilde algılanmış ve haberde de öyle yazılmış. Fotoğrafı da ayrıca gazeteciler değil yoldan geçen bir vatandaş çekip medya kuruluşuna vermiş. Gelip bize sorsalardı duruma açıklık getirebilirdik. Ben sadece çalışmak istiyorum. Amacım iş bulmak. Çöpten yemek toplayıp yediğimiz haberiyle gündeme gelmek beni de üzdü.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X