O futbolun gezginlerinden

Galatasaray altyapısından çıkan Anıl Karaer, profesyonel kariyerinde tam 13 takımda forma giydi

O futbolun gezginlerinden

Sezon başında yeşil beyazlı takıma 2 yıllık imza atan tecrübeli stoper profesyonel kariyerinde deyim yerindeyse gezmedik yer bırakmadı.

Bursaspor’un sezon başında Osmanlıspor’dan kadrosuna kattığı Anıl Karaer, Türk futbolunun gezgin isimlerinden. Futbola Galatasaray altyapısında başlayan ancak sarı kırmızılı takımda profesyonel olarak forma giyemeyen 31 yaşındaki futbolcu, sonrasında ise 2.Lig, 1.Lig ve Süper Lig’de bir çok takımın formasını giydi. Galatasaray’ın ilk olarak 2007-2007 sezonu başında Süper Lig ekibi Manisaspor’a kiraladığı Anıl burada sadece 17 dakika şans bulunca, aynı sezonun devre arasında Çaykur Rizespor’un yolunu tuttu. Anıl Karaer Karadeniz ekibinde Süper Lig ve kupada toplam 13 maçta şans buldu. Bir sonraki sezon yine kiralık olarak Ankaragücü’nün yolunu tutan tecrübeli savunmacı Başkent ekibinde sadece 55 dakika şans bulabildi.  

SÜPER LİG’E 116, 1. LİGDE 136 MAÇ

Ankara macerası kötü geçen Anıl Karaer bir sonraki sezon yine devre arasında gittiği 2. Lig ekibi Beylebeyi’nde de sadece 6 maçta forma giyebildi. 2008-2009 sezonu başında bonservisiyle birlikte Adanaspor’a giden Anıl, burada 80 maçta forma giyerek beklediği çıkışı yakaladı. Adanaspor’dan sonra sırasıyla Kardemir Karabükspor, Mersin İdmanyurdu, Kayseri Erciyes, Eskişehirspor, Kayserispor, Gençlerbirliği ve Osmanlıspor formalarını giyen Anıl Karaer, profesyonel kariyerinde 116 Süper Lig, 29 Türkiye Kupası, 136 TFF 1. Lig ve 6 da 2. Lig olmak üzere 294 maça çıktı.

SKORA KATKI YAPIYOR

Bu maçlarda attığı 13 gol ve yaptığı 15 asistle skora dakatkı veren tecrübeli futbolcu 53 sarı, 4 de kırmızı kart gördü. Anıl Bursaspor’da ise ilk olarak Türkiye Kupası’ndaki Muğlaspor maçında 90 dakika forma giyerken, ardından oynanan BB Erzurumspor ve Altay mücadelelerinde de formayı almayı başardı. Şu ana kadar yeşil beyazlı formayla skora katkı yapamayan Anıl, birlikte oynadığı Diarra ile birlikte uyumlu bir görüntü sergiledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X