O katil zanlısına müebbet hapis!

Kars’ta kaybolduktan sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Balk, ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet ile 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

O katil zanlısına müebbet hapis!

Kars’ta kaybolduktan sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Balk, ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet ile 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

Kars’ta kaybolduktan sonra cesedi eski bir tabyanın içinde bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Aykut Balk’ın yargılandığı Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, sanık Balk ile Mert Aydın’ın babası Yolcu Aydın, yakınları ve avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Saim Köroğlu, baba Aydın’a “Başınız sağolsun” diyerek, Yargıtay kararıyla dosyanın Kars’tan kendilerine geldiğini anımsattı.

Sanık Balk, savunmasında, “Ben cinsel saldırı ve tecavüzde bulunmadım. Gazeteciler, herkes bana iftira etti. Cezam neyse çekmeye razıyım. Pişmanım, öldürme olayını kabul ediyorum ama ben tecavüz, cinsel saldırı olayını kabul etmiyorum. Cinsel saldırıdan ceza verirseniz intihar ederim, benim cenazemi mahkemeye çıkartırsınız” dedi.

Bu sırada baba Yolcu Aydın, Balk’ın savunmasına tepki gösterdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köroğlu, elindeki dosyayı göstererek, yapılan tüm incelemelerde Mert Aydın’ın iple boğulduğunu, vücudunda tecavüz bulgularına rastlandığını belirterek, “Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor var. Olay sırasında uyuşturucu kullandın mı? Bunlara bir diyeceğin var mı” diye sanığa sordu.

Balk da olaydan önce uyuşturucu aldığını söyleyerek, akıl sağlığının yerinde olduğu belirtti.

Köroğlu’nun “Sanığı daha önceden tanıyor muydunuz? Husumetiniz var mıydı” sorusuna Yolcu Aydın, “Herhangi bir husumetimiz yok. Kendisini de tanımam” dedi.

Sanığın ayakta durmakta güçlük çektiğini gören Köroğlu, “Sen cezaevinde tedavi amaçlı ilaçlar mı kullanıyorsun. Daha önce verdiğin ifadende kendine karşı bir tecavüz olduğunu söylemişsin. Doğru mu” şeklinde sordu.

Balk, cezaevinde tedavi amaçlı ilaç kullandığını anlatarak, “Benim herhangi bir ruhsal problemim yoktu. Diyarbakır Hani’de askerlik yaptığım sırada tecavüze uğradım. 2012’de askerden terhis oldum” şeklinde cevap verdi.

Esas hakkında mütalaa

Cumhuriyet Savcısı Sacit Savaşçı, sanık, mağdur yakını ve avukatlarının savunmalarının ardından esas hakkında verdiği mütalaada, duruşma aşamasında sanığın cinsel saldırı eylemini kabul etmese de elde edilen bulgularda maktulün cinsel saldırıya uğradığını gösterdiğini vurguladı. Savaşçı, diğer suçlamaların da tüm deliller ışığında sabit olduğunu ve iddianamedeki şekliyle sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Karar

Mahkeme heyeti, sanık Aykut Balk’ı, TCK’nın 82. maddesi uyarınca “bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, TCK’nın 103. maddesi gereğince “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 21 yıl ve TCK’nın 109. maddesi kapsamında “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Olay

Kars İstasyon Mahallesi’ndeki Barış Apartmanı’nda oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi’nde bulunan amcasının iş yerine 6 Nisan 2014 Pazar günü öğleden sonra yemek götürmüş, yemeği bıraktıktan sonra bir daha görülmeyen çocuğun ailesi polis merkezine giderek kayıp ihbarında bulunmuştu. Mert Aydın’ın cesedi 7 Nisan Pazartesi günü Karadağ Mahallesi’ndeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu. Cinayet zanlısı olarak yakalanan Aykut Balk, tutuklanarak Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu.

“Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ve Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 3 sayfalık iddianamede, zanlı Aykut Balk’ın, “çocuğu veya beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 18 yıldan 43,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X