Obama ‘bombacıyı’ Beyaz Saray’a davet etti

ABD’de bilim ve teknoloji meraklısı 14 yaşındaki öğrencinin yaptığı saat bomba zannedilince gözaltına alındı. Polisi çağıran okul müdürüne sosyal medyadan tepki yağdı. Tartışmalara dahil olan Obama, çocuk mücidi Beyaz Saray’a davet etti.

Obama ‘bombacıyı’ Beyaz Saray’a davet etti

Yaptığı saat bombaya benzetilince gözaltına alınan ve sorgulanan bilim meraklısı 14 yaşındaki öğrenci Ahmed Muhammed’e ABD Başkan Barack Obama’dan destek geldi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da bu konudaki görüşlerini paylaşan Obama, “Güzel saat, Ahmed. Beyaz Saray’a getirmek ister misin?” diye yazdı. 

Barack Obama, “Daha fazla çocuğa, senin gibi bilimi sevmeleri için ilham vermeliyiz. Amerika’yı büyük kılan budur” ifadesini kullandı.

Sudan asıllı Ahmed Muhammed’e Obama’nın yanısıra Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’den de destek geldi.

Zuckerberg, öğretmenine göstermek için evde yaptığı saati okula götüren Muhammed’in gözaltına alınmasını eleştirdi.

Zuckerberg, “İnsanların bir şeyler üretebilecek yeteneğe ve hırsa sahip olması, gözaltıyla sonuçlanmamalı. bu durum alkışlanmalı” dedi.

Ahmed Muhammed’i Facebook’un merkezine de davet eden Zuckerberg, “Eğer Facebook’un merkezine gelmek istersen seninle tanışmaktan mutluluk duyarım. Üretmeye devam et” ifadesini kullandı. 

Teksas’da bilim ve teknolojiye meraklı 14 yaşındaki Ahmed Muhammed evde yaptığı saati, öğretmenine göstermek için okula götürmüştü. 

Saat bir başka öğretmen tarafından bomba zannedilince okul yönetimi alarma geçmişti. Ahmed Muuhammed okula çağrılan dört polis tarafından gözaltına alınarak sorgulanmıştı. Olay sosyal medyada büyük tepki çekmişti. 

Ahmed Muhammed bu konuda görüşlerini şu sözlerle dile getirmişti: “Saati öğretmenlerime göstermek için okula götürdüm. Yeteneğimi görsünler istedim. Bence hiç bombaya benzemiyor.”  Öğrencinin babası, oğlunun başına gelenleri Müslüman olmasına bağladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X