Ödüllü eserler Bursa’da

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen “37. Dyo Sanat Ödülleri Sergisi”, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

Ödüllü eserler Bursa’da

Dilek Atlı 

50.yılını kutlayan Dyo Sanat Ödülleri’nin bu yılki eserleri ve sergilenmeye hak kazananları Eskişehir ve İzmir’den sonra Bursalı sanatseverlerle buluştu.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Üyesi Prof.Dr. Recep Meriç’in ev sahipliği  yaptığı sergi açılışına Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Karadağ, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Dyo Boya Fabrikaları Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Serdar Oran,  Bursalı sanatverler ile Yaşar Topluluğu yönetici ve çalışanları katıldı.

Vali Yardımcısı Nevzat Ergün törende yaptığı konuşmada, “Sanat olmaksızın bir gelişim mümkün değil. Yaşar Topluluğu’nun kültür ve sanata değer veren yönetimini kutluyor, bu sergilerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi. 

Belediyesi Başkan Vekili Karadağ ise, “Yaşar Topluluğu’nu yaptığı ekonomik yatırımların yanı sıra sanata ve eğitime olan katkıları nedeniyle kutluyorum. Kasım ayında Bursa’da açılışı yapılan Pınar Su fabrikası ve arkasından düzenlenen bu sergi ile Bursa’da Yaşar Topluluğu ile daha fazla bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

resim-001.jpg
 

BURSALI SANATÇILAR…

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı adına konuşma yapan Prof.Dr. Recep Meriç ise şunları söyledi: “1967  yılında Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın ve Dyo’nun kurucusu merhum  Durmuş  Yaşar  öncülüğünde  başlatılan  Dyo Resim Yarışması, 50 yıldır aralıksız sürüyor. 37.Dyo Sanat Ödülleri’ne 463  sanatçı  790 eserle katıldı. 3 eser ödül almaya hak kazanırken, 53 eser sergilenmeye değer bulundu. Sergilenmeye değer bulunan eserler arasında üç Bursalı sanatçı yer alıyor. Uludag Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Sezin Türk Kaya’nın  ‘Senin Gökyüzün’  adlı eseri; Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yüksel lisans  öğrencisi  Ayşe Demirci’nin ’Gördüğünü Al’ adlı eseri; Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi olarak görev yapan  Sümeyya İlhan’ın ‘Kök’ adlı eseri serginmeye değer bulundu. Eserleri ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan tüm sanatçılarımızı kutluyorum.” 

sergi-001.jpg

Sergi, 30 Mart 2018 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Eserler Bursa’nın ardından Ankara, Adana ve İstanbul’da sergilenecek.

sert.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X