Öğrenciler, enerji tasarrufunu eğlenerek öğrendi

Bursa’da tiyatro izleyen orta okul öğrencileri enerji verimliliğini eğlenerek öğrendi.

Öğrenciler, enerji tasarrufunu eğlenerek öğrendi

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Enerji Verimliliği Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında ortaokul öğrencilerine yönelik hazırlanan, enerji verimliliğinin önemini konulu tiyatro gösterisi Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Enerji Verimliliği Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında tiyatro gösterileri yapan “Enerji Çocuk Naz” Bursalı öğrencilere enerji verimliliğinin önemini anlattı. Naz’ı görmek için bir araya gelen 450 öğrenci, evde ve okulda nasıl tasarruf yapmaları gerektiğini eğlenerek öğrendi. 

Ortaokul öğrencilerini kapsayan “Enerji Çocuk Projesi” çerçevesinde belirlenen 21 pilot ilden birisi olan Bursa’da, projenin amacına ulaşabilmesi adına, her ilçeden bir okul olmak üzere 17 ortaokul belirlendi. Belirlenen okullarda “Enerji Verimliliği Öğrenci Kulüpleri” oluşturuldu. Bu kulüplerde toplam 617 öğrenci bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X