Öğrenmenin yaşı yok

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan okuma-yazma kursuna katılan 65 yaşındaki Hüseyin Erdem, öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha gösterdi.

Öğrenmenin yaşı yok

Osmangazi Belediyesi’nin Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ücretsiz olarak düzenlediği kursa katılan Hüseyin Erdem, yıllar sonra okuma yazma öğreniyor olmanın mutluluğunu yaşıyor. Okuma yazma bilmediği için hayatının her anında sıkıntılar yaşayan Erdem, okuma yazma öğrenebilmek için ilerlemiş yaşına rağmen haftanın üç günü OSMEK’e gelerek üç saat eğitim görüyor. Erdem, okuma yazma öğrenme hevesiyle herkesin takdirini topluyor.

65 yaşından sonra neden okuma yazma öğrenmek istediğini anlatan Erdem, “Elime herhangi bir yazılı kağıt veya bir fatura geçtiğinde okuyamıyordum. Kağıdı okutabileceğim güvenilebilir birini bulana kadar cebimde gezdiriyordum. Çoğu zaman okutacak insan bulamadığım için faturaların ödeme tarihi geçiyordu. OSMEK bünyesinde okuma yazma kursunun açıldığını duyunca hemen kayıt yaptırmaya karar verdim. Aldığım dersler sonunda şu an harfleri öğrendim. Yavaş yavaş kelimeleri okumaya başladım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X