Öksürüğü kesen doğal mucize

Kış mevsimine hızlıdan giriyoruz ve etrafta öksürük, hapşuruk seslerini de yavaştan duymaya başladık. Siz de bu kışı hasta olmadan, kütür kütür öksürerek geçirmek istiyorsanız öksürüğe iyi gelen ev yapımı şurubu deneyebilirsiniz. İşte öksürüğe iyi gelen m

Öksürüğü kesen doğal mucize

Öksürüğe iyi gelen doğal şifacı tarifimizi bugün sizler için hazırladık. Bağışıklık sisteminin düşmesiyle birlikte soğuk havalarda hastalıklar kol geziyor. Siz de soğuklardan nasibinizi almak istemiyorsanız öksürüğe iyi gelen, doğal şifalı iksiri deneyebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça pratik!

EV YAPIMI ÖKSÜRÜK ŞURUBU

Malzemeler:

Bir yemek kaşığı su
Bir tatlı kaşığı zencefil
Bir yemek kaşığı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı acı biber
Bir adet rendelenmiş sarımsak
1/2 çay kaşığı tarçın
Bir yemek kaşığı bal

Yapılışı:

Balı benmari usulü eritin. Ancak büyük tencere ocakta olmamalı. Kaynar suyun içine bir kase koyun ve balın iyice çözülmesini sağlayın.

Eriyen balın içine minik minik doğradığınız acı biberi, suyu, sirkeyi, zencefili, tarçını ve sarımsağı ilave edin. Malzemeleri güzel bir şekilde karıştırın.

Malzemeleri karıştırdıktan sonra kapaklı cam kavanoza koyun ve ışık almayan, kuru bir yerde muhafaza edin. Buzdolabına kaldırmayın. Karışımdan her gün 2 kaşık içecebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X