Öksüz ve Umut’tan iyi haber! Uçakla Bursa’ya gönderildiler

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alınan yavru ayılar sağlığına kavuştu. Tedavileri tamamlanan iki yavru ayı Karacabey ova korusu ayı barınağına götürülmek üzere kargo uçağıyla Bursa’ya gönderildi. 

Öksüz ve Umut’tan iyi haber! Uçakla Bursa’ya gönderildiler

Yaklaşık 1 ay önce Kars’ta Selim ilçesine bağlı Hasbey köyünde annesinden ayrıldığı için köpeklerin saldırısına uğrayan ve yine Sarıkamış’ta bulunan yavru boz ayılar Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü Kars İl Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilerek tedavi altına alındı. 

Kafkas Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr Metin Öğün ve ekibi tarafından tedavileri yapılan ‘Öksüz’ ve ‘Umut’ adı verilen iki yavru ayı 1 aylık süreçte sağlıklarına kavuştu. 

İki yavru ayı Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek kargo uçağıyla Karacabey ova korusu ayı barınağına götürüldü. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X