Okul önünde belediye otobüsü dehşeti

Başkent’te geziden getirdiği öğrencilerini indirdikten hemen sonra kontrolden çıkan belediye otobüsü 2 kişiyi altına alıp metrelerce sürükledi. Kazada 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Okul önünde belediye otobüsü dehşeti

Olay, Keçiören İlçesi Güçlükaya Mahallesi Kaya Sokak üzerinde bulunan Nuh Eskiyapan Ortaokul’u önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Altınpark’ta bulunan Feza Gürsey Bilim Merkezi’nde düzenlenen gezi sonrası, servis hizmeti veren 06 DY 5499 plaka belediye otobüsü Nuh Eskiyapan Ortaokulu önünde öğrencileri indirdi.

Daha sonra harekete geçen belediye otobüsü sürücü, bilinmeyen nedenden dolayı 06 AH 4711 plakalı park halinde bulunan otomobile arkadan çarparak sürüklemeye başladı. Aracı 10 metre kadar sürükledikten sonra, Müşerref Akıcı isimli yayaya çarparak yaraladı. Otobüsünü durduramayan şoför, bir süre daha yol aldıktan sonra oğlunu okula getirdiği öne sürülen Birol Şimşek’i (49) otobüs altına alarak 30 metre sürükledikten sonra durabildi. Şimşek, çarpmanın etkisiyle feci şekilde can verdi.

Oğlu ise kazayı yara almadan atlattı. Okulun bulunduğu sokakta öğrencilerin olmaması faciayı kıl payı önledi. Vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaralı kadına ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırırken, Şimşek’in ise öldüğünü belirledi. Polis, otobüs şoförünü gözaltına aldı. Polis daha sonra kazanın yaşandığı bölgeyi güvenlik şeridi çekerek öğrencileri ve toplanan kalabalığı olay yerinden uzaklaştırdı.

Kazada hayatını kaybeden Şimşek’in eşi, olayı öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren kadına ambulansta müdahale edildi. 06 AH 4711 plakalı otomobilin sürücüsü park halinde bulunan otomobiline hızla gelerek otobüsün çarptığını ve otobüste bir arızanın olabileceğini öne sürdü.

Görgü tanıkları belediye aracının öğrencileri geziden getirdiğini ve öğrencileri indirdikten sonra kazanın yaşandığını belirtti. Çocuklarının otobüste olduğunu belirten anne, otobüsün bir anda hızlandığını dile getirdi. Başka bir görgü tanığı da otobüsün dar sokakta çok hızlı gittiğini ifade etti. Polisin, kaza ile ilgili soruşturması devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X