Okulda ağaç katliamı

Osmangazi’de Emine Hasan Özatav Ortaokulu’nun yanındaki ağaçlık bölgeye yeni bir okul yapılacağı gerekçesiyle 20’den fazla ağaç kesildi.

Okulda ağaç katliamı

DERYA DEMİR

 Lise yapılması için kamulaştırılan alanda 20 yıllık çam ve çınar ağacı görevliler tarafından öğrencilerin gözü önünde katledildi. 

Kesilen ağaçlar hem öğrencilerin hem de çevre sakinlerinin de tepkisine neden oldu.

Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona da durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

5.jpeg

Ağaçların başka bir alana taşınması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talimat verildiğini söyleyen Rona, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü ağaçların taşınması için oldukça duyarlı bir karar verdi. Ancak bu karara rağmen ağaçlar kesildi. Halbuki arazi, ağaçların taşınmasına müsait. Ağaçlar kesilirken öğrencilerin ve çevre sakinlerinin tepkisiyle kesim durduruldu. Çocuklara ağaç sevgisi aşılanmaya çalışırken, öğrencilerin gözü önünde bu tür bir ağaç katliamı yapılması büyük bir çelişkidir” dedi.

Bu arada İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kesilen ağaçların sayısının 10 katı kadar ağacın bir başka yere dikileceğini açıkladı.

2-003.jpeg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X