Okulda ‘sevgi mağazası’ açtılar

İnegöl’de bir okulda ihtiyaç sahibi öğrenci ve veliler için okulda sevgi mağazası oluşturuldu. Maddi durumu iyi olmayan öğrenci ve veliler bu bölüme giderek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Okulda ‘sevgi mağazası’ açtılar

Alanyurt bölgesinde 3 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Kocatepe İlk ve Ortaokul idaresi, ‘Çocuk gülerse dünya güler’ sloganıyla hayırseverlerin desteğiyle okulunun bir bölümünde mağaza oluşturdu. Okul mağazasından ihtiyaç sahipleri istediklerini alıp gidiyor. Öğrencilerin yanı sıra veliler de bu olanaktan yararlanabiliyor.

İnegöl’de ilk olan okul mağazası törenle açıldı. Açılışa İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve davetliler katıldı. Projeyi hayata geçiren okul öğretmenlerinden Abdülkadir Kurt, ‘Eskiden okulumuzda öğretmen arkadaşlarımız maddi durumu olmayan öğrenci ile karşılaştığında bunu ya kendisi çözmeye ya da maddi durumu iyi olan birisini bularak halletmeye çalışıyordu. Okulumuzda bir mağaza açmaya karar verdik. Böylece maddi durumu iyi olan ile ihtiyaç sahibi arasında köprü olalım istedik’ diye konuştu.

BİZE BİLDİRİN…

Kaymakam Şükrü Görücü de, emeği geçen herkesi tebrik ederek, ‘Biz daha önce talimat vermiştik. Bizlerin ulaşamadığı kişilere muhtarlar ve öğretmenler ulaşarak bize bildirirse yardım yapıyoruz. Burada arkadaşlarımızın hazırladığı okul mağazasından öğrencilerimiz ve velilerimiz gelip ihtiyaçlarını giderecekler. Ama en önemlisi, ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz giyinecek ve bunu kimse bilmeyecek’ dedi.

Açılışı yapılan okul mağazasında çantadan ayakkabıya, monttan kazağa kadar bir çok şeyi bulmak mümkün.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X