Okullar açılıyor uzmanlar uyarıyor   

Velileri ve öğrencileri yakından ilgilendiren 2019-2020 eğitim öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kaldı.

Okullar açılıyor uzmanlar uyarıyor   

9 Eylül’de açılacak olan okullar öncesinde ebeveynleri ve çocukları hem heyecan, hem de kaygı sardı. Bu zor sürecin daha kolay ve çabuk atlatılmasının ebeveynlerin elinde olduğunu ifade eden Özel Hayat Hastanesi’nden Klinik Psikolog Nilay Gürtaş, “Okul açıldı diye çocuğunuzun yapmaktan keyif aldığı şeyleri yasaklamayın. Oyuncaklarını dolaplara kaldırmayın. Güzel bir planlama ile hem derslerine hem de keyifli faaliyetlere vaktinin kalmasını sağlayın” dedi. 

“ÇOCUĞUNUZLA VAKİT GEÇİRİN”…

Ailelerin de bu süreçte çocukları kadar kaygılanabildiğine dikkat çeken Gürtaş, “Çocuklarınızın okulun açılması ve arkadaşlarına kavuşmalarından dolayı duydukları tatlı heyecanlarına yaşamalarına izin verin. Bu okul motivasyonlarının yükselmesini sağlar. Okul kavramı ve ortamı hakkında onlara bilgi verin. Hele ki ilk yaşayacağı okul deneyimiyse ya da okul değişikliği yapmış bir çocuksa gireceği ortama dair kaygıları olabilir. Sorduğu sorulara sabırla cevap verin, eleştirmeyin, bağırmayın. En önemlisi onunla vakit geçirmeyi ihmal etmeyin. Her akşam gününün nasıl geçtiğini sorun. Yaşadığı iyi ve kötü olayları anlatmasını isteyin. Bu hem sizinle anılarını paylaşmasını sağlayacak, hem de ailesi tarafından önemsendiğini fark ettirecektir” diye konuştu.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X