Okullardaki boykota sert müdahale

Türkiye çapında “zorunlu din dersleri” ve “okulların imam hatipleştirilmesi” protesto edildi.

Okullardaki boykota sert müdahale

Birleşik Haziran Hareketi’nin uzun süredir hazırlandığı “uyarı boykotu” ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulandı. Başta İzmir olmak üzere birçok şehirde polis, gösterilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti, çok sayıda eylemci gözaltına alındı. 

YÜRÜYÜŞE İZİN YOK

İzmir’de KESK’e bağlı sendikalar, sol partiler ve bazı Alevi dernekleri, bayrak ve pankartlarıyla Basmane Meydanı’nda toplandı. Polis ekipleri, Konak Meydanı’na yürümek isteyen gruba izin vermedi. Polisin uyarısına rağmen yürümekte ısrar eden gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Grubun bir bölümü, fuar alanına doğru yöneldi. KESK ve Eğitim-Sen Şube başkanlarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

VEKİLİN OĞLU DA GÖZALTINDA

Bu arada, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam göstericilerin gözaltına alınmasını engellemek isterken arbede çıktı. Bu sırada milletvekilinin oğlu gözaltına alındı. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Boğa Meydanı’nda toplanan bir grup da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü. Yurt genelinde çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri aldığı karar kapsamında bazı veliler, çocuklarını okula göndermedi. 

ERDOĞAN’A HAKARETTEN TUTUKLANDI 

Öte yandan, İzmir’de geçen ay katıldığı eylemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Parti Meclisi üyesi Onur Kılıç, önceki gün gözaltına alınmıştı. Adliyeye gönderilen Onur Kılıç, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

 

Adliye binası önünde toplanan İzmir Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, kararı protesto etti. Tutuklanan Onur Kılıç’ın babası gözyaşlarına hakim olamadı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X