‘Okulumuzu geri istiyoruz’ 

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2017 yılında boşaltılan ve akabinde yıkılan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin inşaatının hala başlamaması okul mezunlarını harekete geçti.

‘Okulumuzu geri istiyoruz’ 

DERYA DEMİR

Yıkılan okulun arazisinde yetkililere seslenen mezunlar, “Okulumuzu geri istiyoruz” dediler. Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan 13 okuldan biri olan Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hala inşaatının başlamaması okul mezunlarını harekete geçti. Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunlar Derneği yıkılan okul arazisinde buluşarak okullarının aynı yerine inşa edilmesini istediklerini söyledi.

Okulun 2017-2018 eğitim öğretim döneminde boşaltıldığını hatırlatan  Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mezunlar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Hüseyin Özder, “Yıkılan okulumuzun 2 yılda yerine yenisinin yapılacağı açıklandı. Şu an da öğrencilerimiz 3 ayrı okulda göçebe bir şekilde öğrenimlerini sürdürüyor. Bu öğretim buradakinin çok zayıfı. İlgi azaldığı için okulumuza kaydolmak isteyen öğrenci sayısı da azaldı” diye konuştu. 

YAPIM BEDELİ 32 MİLYON…

Okulun yerine alışveriş merkezi yapılacağı duyumları aldıklarına dikkat çeken Özder, “Böyle bir şey duyunca harekete geçtik. Araştırdığımızda ise okulun ekonomik sıkıntılar sebebiyle yapılamadığını ancak sponsor bulunabilirse inşa edilebileceğini öğrendik. Şu an yeni okulumuzun maliyeti 32 milyon lirayı bulurken, projesinin de hazır olduğu belirtiliyor.

Okulumuzun yapılması için kiminle görüştüysek ekonomik sıkıntılar sebebiyle yardımcı olamayacağını söyledi. Biz okulumuzun bir an önce yerine yapılmasını istiyoruz. En azından temel atma parası olan 5 milyon lirayı karşılayacak sponsor bulabilirsek bir adım atmış olabiliriz” dedi.  

ÜLKELERİN GELECEĞİ TEKNİK OKULLARDAN GEÇER

Her yıl geleneksel olarak yaptıkları Birliktelik Günü’nü 23 Haziran Pazar günü okulun yıkılmış arazisinde yapacaklarını vurgulayan Özder, “O gün sloganımız ‘okulumuzu geri istiyoruz’ olacak. Ülkelerin geleceği teknik okullardan geçer. Amacımız buraya okuldan başka bir şeyin yapılmamasını sağlamak” diye konuştu.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X