Olay Gazetesi Newseum’da

Dünya’nın en prestijli basın müzelerinden olan Newseum Müzesi’nde 4 yıldır belirli periyodlarla sergilenen Olay Gazetesi’nin 17 Kasım tarihli sayısı da sergide yerini aldı.

Olay Gazetesi Newseum’da

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington’daki Pennsylvania Caddesi’nde yer alan sekiz katlı ‘Haber Müzesi’ dünya çapında birçok gazeteye ev sahipliği yapıyor. Müzenin ilk katında dünyanın tüm yazılı basım olanaklarına sahip ülkelerin haberleri, kayan ekranlarda sergileniyor. Müzenin ikinci katında ise o güne ait ABD’de basımı devam eden farklı eyalet gazetelerinin ilk sayfaları da mevcut. 

ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ

Newseum Müzesi’nde gazetelerin baş sayfaları da dijital ortamda gösteriliyor. Türkiye’den ise ülkenin en büyük şehir gazetesi olan Olay Gazetesi, bu bölümde yerini aldı. Son 4 yıldır dijital zengin içeriğiyle ziyaretçilerin ilgi odağı olan gazetenin 17 Kasım tarihli sayısının sergilendiği alanda İngiliz The Guardıan ve America The New York Times gazeteleri de bulunuyor. Olay Gazetesi’nin yanı sıra Türkiye’den Daily Sabah, Fotomaç, Takvim ve Yeni Asır da yer alırken, Sabah Gazetesi’nin de fiziksel gösterimi ziyaretçilerine sunuluyor. 

GAZETECİLİK TARİHİ SERGİLENİYOR

Tarihe damgasını vuran olayların anlatıldığı, özel sergilerin de bulunduğu müzede, Berlin Duvarı, 12 Eylül olayları ve FBI’nın soruşturma dosyalarının yer alması da dikkat çekiyor. Diğer yandan gazetecilik tarihinde yer alan olaylar 4D film olarak salonlarda ziyaretçileri ile buluşuyor.  Ülkelerin basın özgürlüğü sıralamalarının bulunduğu galeride ise Türkiye ‘Özgür Olmayan Ülkeler’ arasında bulunuyor. 2015’ten önce ise Türkiye “Kısmen Özgür” kategorisinde sıralanıyordu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X