Ölü bulunan köpeklerde zehre rastlanmadı

Yenişehir’de ölü bulunan köpekler üzerinde yapılan incelemede zehirli maddeye rastlanmadı. Köpeklerin havasız kaldığı ve ezilerek öldüğü iddiası üzerinde duruluyor.

Ölü bulunan köpeklerde zehre rastlanmadı

Edinilen bilgiye göre, dün Çamönü köyünün bir kilometre dışında çok sayıda köpek, ölü olarak bulundu. 84 köpeğin öldüğü olayda, baygın halde bulunan 14 köpek veteriner hekim tarafından tedavi altına alındı. 14 köpek, Yenişehir’deki ilk müdahalenin ardından, Mudanya ilçesi Bademli mevkindeki Bursa Büyükşehir Belediyesi Sevgi Hayvan Barınağı’na getirildi. 1’inin durumunu ağır olan köpeklerin bakımı yapılırken, vücutlarında herhangi bir zehirli maddeye rastlanmadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sevgi Hayvan Barınağı’nda görevli veteriner hekim Hakan Alıcı, “Bizim barınağa 14 köpek geldi. Bunlardan bir tanesinin durumu ağırdı. Yenişehir grubundaki arkadaşlarımız gerekli müdahaleyi yapıp buraya sevk etti. Muayeneleri, gerekli tedavileri yapıldı” dedi.

Durumun üzücü olduğunu ifade eden Alıcı, “Çoklu hayvan ölümünden bahsediliyor. Bize gelen çoklu hayvanlarda zehirlenmeden şüpheleniriz. Ama hayvanlarda bir zehirlenme durumu söz konusu değil. Veteriner gruplarla görüştüğümüzde ölen hayvanlarda da zehirlenme durumunun olmadığını söylediler. Olay tamamen nakil hatasından dolayı çoklu yükleme yapıldığı için hayvanların ezildiği söyleniyor. Bununla ilgili gerekli açıklama yapılacaktır. Bize getirilen hayvanların gerekli bakımlarını yaptık. Onlar hayata tutunacak. Bize gelen hayvanları mahkeme yönlendirecek. Ama 5199 yasasına göre alındığı ortama geri bırakılır der. Bu durum göz önüne alınacaktır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X